0

Пекин, Пламен Вълков, наш пратеник

Водещата ни биатлонистка Милена Тодорова е била оставена да мръзне преди смесената щафета, съобщи самата тя. Красавицата използвала максимално времето за загрявка преди смесената щафета. След това обаче доброволците не са й донесли якето, за да се облече докато чака старта на състезанието. Заради това тя доста поизмръзнала и дори не си усещала ръцете по време на втората стрелба. Именно тогава Тодорова изгърмя всичките си патрони и се наложи да прави една наказателна обиколка. Заради студа Милена бе облепила и изцяло лицето си. В началото на състезанието температурата на биатлона бе минус 13,4 градуса, но с вятъра усещането бе за над минус 20. 

Впоследствие и Мария Здравкова направи 2 допълнителни обиколки, защото пропусна 2 мишени с всичките си патрони и бе застигната от първите. В резултат на това нашите бяха спрени и мъжете ни така и не се включиха в щафетата. 

Утре е стартът на 15 км с 4 стрелби при жените, която се води „българската дисциплина“, заради олимпийското злато в нея на Катя Дафовска от Игрите в Нагано през 1998 г.